De West-Friese formatie Jadenk bestond in 2019 dertig jaar, toen zij dit in 2020 wilden vieren werd roet in het eten gegooid. Die 30 jaar Jadenk, dat moet alsnog gevierd worden! De band heeft voor hun jubileum een aantal gastmuzikanten uitgenodigd, komt dus allen kijken, luisteren en swingen. 

Jadenk! begon vorige eeuw tijdens de onstuimige herfst van 1989 en niet lang daarna werd het repetoire per tjalk over de voormalige Zuiderzee verscheept. Deze zogenaamde ‘Jadenk-toernee-denk’ trok in 1991 en 1993 langs de Friese westkust. Gevolg was dat de muziek in latere jaren doordrong in het Gooi, op de Hoge Veluwe en verder landinwaarts tot aan de grote rivieren.

Zes muzikanten vermengen hun inspiratiebronnen in eigen composities en arrangementen. ‘JADENK-muziek’ blijft semi-akoestisch, muzikale invloeden komen voort uit jazz, Zuid-amerikaanse volksmuziek, de natuur, mensen, Oost-europese volksmuziek, landstreken en eten.

De muziek die de heren op deze wonderlijke avond spelen, wordt opgenomen voor hun 3e album: ‘Live in Krabbendam’. In de schuurkerk van Krabbendam ben je altijd dicht bij de muziek!

Peter Broersen (Gitaar)
Andreas Keesman (Contrabas)
Steffen Snip (Klarinet, Alt saxofoon)
Rob Snip (Trompet)
Bastiaan Buissink (Slagwerk)
Gert Ruijs (Accordeon)

Locatie: ‘t Trefpunt, Kerkpad 15, Krabbendam
Aanvang: zaterdag 15 oktober 20.00 uur
Kosten € 10,00 per persoon 

RESERVEER NU UW KAARTEN

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Jadenk! Live in Krabbendam