Zeilen naar de Caraïben

“Het is nog steeds  lekker weer, windje en een vriendelijk golfje. Wel begint de wind te draaien en pas in de middag wordt hij redelijk stabiel, de snelheid zit er goed in want we doen gemiddeld 6,7 knopen. We vinden een pak muffins mix onder de bank en besluiten dat het tijd is om wat lekkers te gaan bakken, Siev bereidt het beslag en na een half uur ruikt het op de oceaan naar chocolade muffins en loopt het water bij iedereen in de mond. Maar eerst het avondeten, ik heb een bal gehakt en aardappels met broccoli op het menu staan. Variatie is heel belangrijk ben ik van mening en dat je koken leuk moet vinden. Als ik door het raam naar buiten kijk terwijl ik in de potten en pannen roer, dan weet ik waarvoor ik het doe: Met een ondergaande zon en de oceaan als palet ben ik intens gelukkig.”

Een greep uit het logboek van Roger Moonen, die samen met zoon Shane en Shane’s vriend Sievert een geweldig avontuur op zee heeft beleefd. Op deze knusse avond in Krabbendam komen Roger en Shane vertellen over hun reis, ze nemen je mee de zee op vanuit Den Oever, via Lanzerote, de Atlantische oceaan over naar Martinique, naar Sint Maarten en dan via de Azoren terug om in Den Oever aan te meren.

Leer meer over het leven op ‘de Blauwe Draeck’, hoe je de Atlantische oceaan bezeilt, welke gevaren er dreigen op de open zee en hoe prachtig het er kan zijn. Hoe het is om mee te doen aan een Regatta, welke verantwoordelijkheden het zeilen op een boot met zich meebrengt en hoe je met de familie thuis communiceert.

Vrijdag 24 maart 2023
Locatie: ‘t Trefpunt, Kerkpad 15, Krabbendam (Warmenhuizen)
Zaal open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur
Kosten: € 7,50 per persoon

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Zeilen naar de Caraïben