Lezing: Groen Schagen

Een drieluik over bijzondere rotondes, zeldzame planten en de grond onder je voeten.

In maart 2023 organiseerden we een excursie op wat we ’t Hooghe Bosch zijn gaan noemen. Natuurlijk met een licht ironische ondertoon, het is immers niet bepaald een romantisch bos als we weten dat het ter afdekking van een gifbelt is aangelegd. Maar wie weet dat nog? De twee deskundigen van die prachtige middag, Ruud Vermeer (Meneer Vermeer) en Hans Sint, weten waar ze over spreken.

Ruud is al veertig jaar een toonaangevende hovenier die met zijn kennis en creativiteit bijzondere tuinen en projecten realiseert. Eén van die projecten is de rotonde aan de Kanaalweg te Warmenhuizen. In 2019 is deze rotonde uitgeroepen tot de mooiste van Nederland! Ruud laat in een fotoserie de kleurenpracht van deze rotonde zien en zal iets van zijn geheimen over kleurgebruik en plantencombinaties verklappen.

Hans Sint leerde de deelnemers tijdens de excursie naar ’t Hooghe Bosch met een bijzondere speurtocht en op speelse wijze naar de bomen en het bos kijken. Niet verwonderlijk dat Hans een carrière in het onderwijs heeft gehad. Op deze avond gaat Hans in op het belang van een gezond bodemleven. Wat is een gezond bodemleven eigenlijk? Waar is het belangrijk voor? Hoe kun je dat in je eigen tuin bereiken? Dat zijn de vragen waarlangs zijn betoog is opgebouwd. Het is zo praktisch dat je de volgende dag gelijk aan de gang kunt op je eigen lapje grond.

Ted Smit is beplantingsplanner van de gemeente Schagen. Waar je opkijkt van een mooi bloemperk ergens in onze gemeente, weet je nu dat de hand van Ted aan het werk is geweest. Naast professioneel plantendeskundige is Ted ook vooral liefhebber van planten. Op zijn insta post Ted bijzondere verhalen met een persoonlijke noot over planten. Vanavond neemt hij ons mee naar plaatsen in de gemeente waar bijzondere planten groeien en gaan we met Ted naar de andere plaatsen in onze omgeving voor bremrapen en wilde orchideeën.

Vrijdag 6 oktober
Aanvang: 19.30
Locatie: ‘t Trefpunt
Entree 5 euro

Groen Schagen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.