Great Himalaya Trail door Katja Staartjes

nepaltraverse36_katjastaartjes_lumbhasamba_l1040314_900Een adembenemend verhaal over een monstertocht te voet door Nepal door Katja Staartjes en Henk Wesselius. een tocht van in totaal 2000 km + 125.000 hoogtemeters, 22 bergpassen boven de 5000 m.  Katja Staartjes is de eerste Nederlandse vrouw die de top van de Mount Everest beklom (1999). De voettocht door de Himalaya was een groots avontuur door ontzagwekkende natuur, met bijzondere ontmoetingen met de bewoners en cultuur van Nepal. Een onvergetelijke ervaring, maar ook een tocht van pieken en dalen, waarin het stel werd geconfronteerd met diverse grenzen: omstreden landsgrenzen, scheidslijnen tussen gebieden en bevolkingsgroepen, beperkingen die de natuur ons oplegde als ook armoede en de grenzen aan commercialisering. En niet te vergeten hun persoonlijke limiet.
Zie ook Nepal Traverse.

De bergbeklimster sluit haar verhaal af met de aardbeving in Nepal; zij was ter plekke toen het land getroffen werd door deze natuurramp.

In het voorjaar van 2017 gaat deze lezing (Lopen Over De Grens, naar het gelijknamige boek) het theatercircuit in via Mondiavisueel. Maar nu is deze lezing al als try-out te zien in Krabbendam! Waarschijnlijk zit deze lezing snel vol dus wacht niet te lang met boeken….

Datum lezing: vrijdag 10 maart 2017
Lokatie: Krabbendammer erfgoed, Kerkpad 15, Krabbendam (Warmenhuizen)
Aanvang: 19:30 uur
Kosten: € 10,00 per persoon

AANMELDEN

 

nepaltraverse21 nepaltraverse33 nepaltraverse23

Meer informatie op www.katjastaartjes.nl